Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Sözcüsü: Arap Rejimleri Müslüman Ümmetine İhanet Etmenin Bedelini Ödeyecektir

  • 14 Eylül 2020
  • 473 kez görüntülendi.
Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Sözcüsü: Arap Rejimleri Müslüman Ümmetine İhanet Etmenin Bedelini Ödeyecektir
 Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Sözcüsü, Bahreyn ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesini şiddetle kınadı ve Arap rejimlerinin kutsallara ve Müslüman ümmetine ihanet etmenin bedelini ödeyeceğini söyledi.
Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Sözcüsü Zayfullah el-Şami, Bahreyn ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesini kınayarak bunu Filistin davasına büyük bir ihanet olarak nitelendirdi.
Zayfullah el-Şami şu ifadelerde bulundu: ‘Bahreyn rejiminin Siyonist düşmanla ilişkileri normalleştirme ve bu rejimi BAE rejimine katma konusundaki acelesi, Filistin davasına büyük bir ihanettir ve bu davayı ortadan kaldırmak için Amerika’nın Yüzyılın Anlaşmasını gerçekleştirme doğrultusunda yapılan bir eylemdir.
İsrail ile ilişkilerin normalleşmesinin ABD Başkanı Donald Trump tarafından ilan edilmesi şaşırtıcı değildir ve bu da bu rejimlerin ABD hükümetine bağımlılığını göstermektedir.
Filistin meselesi Yemen halkının, Arap ve İslam ümmetinin ana meselesi olmaya devam edecektir. Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmeye çalışan rejimler milleti temsil etmiyorlar ve onlar, kutsallara ve İslam ümmetine ihanet etmenin bedelini ödeyeceklerdir.’
Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Sözcüsü, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar Yemen hükümetinin meşru bir mücadele için Filistin halkının yanında olduğunu vurguladı ve direniş gruplarını ilişkileri normalleştirme planlarına karşı koymak için aralarındaki birliği güçlendirmeye çağırdı ve Arap ve İslam uluslarını bu rejimle ilişkilerin normalleşmesini kınamaya davet etti.
Bahreyn Cuma günü, ABD kontrolündeki Siyonist rejimle diplomatik ilişkiler kurmak için bir anlaşmaya varıldığını duyurdu. Filistinli gruplar bu anlaşmayı Filistin davasına ihanet olarak nitelendirerek kınadılar.
Yaklaşık bir ay önce BAE, Siyonist rejimle diplomatik ilişkilerini kamuoyuna açıkladı ve iki taraf arasında yakında Beyaz Saray’da bir barış anlaşmasının imzalanması bekleniyor.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.