Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Meşat: Filistin Davasını Savunmaya Devam Edeceğiz

  • 02 Ocak 2020
  • 925 kez görüntülendi.
Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Meşat: Filistin Davasını Savunmaya Devam Edeceğiz

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı, 2020 yılı ulusal vizyon belgesini açıkladığı bir toplantıda, Filistin davasını savunmaya devam edeceklerini belirtti.
El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Meşat, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Yemen’in İslam ümmetini ve her şeyden önce işgal altındaki Filistin meselesini savunurken tarihsel rolünü oynamaya devam edeceğini vurguluyoruz.”

Mehdi el-Meşat, Yemen vatandaşlarını 2020 yılını yaratıcılık, çaba, zafer ve özgürlük yılı olması için çabalarını artırarak hızlandırmaya çağırdı.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi başkanı, 2019 yılında savunma yeteneklerinin güçlendirilmesini ve çeşitli alanlarda askeri endüstriler geliştirmek için elde edilen başarıları övdü.

Mehdi el-Meşat, yaptığı açıklamada; “Saldırganlığa ve acımasız kuşatmaya karşı askeri savaşa girdiğimizde, saldıran koalisyon ülkelerine ve tüm dünyaya egemenlik ve bağımsızlık savaşına girmeye karar verdiğimizi ilan ediyoruz.” diye belirtti.

El-Meşat; “Suudi saldırgan koalisyon ülkeleri bizi Yemen’deki hükümetten çıkarmaya ve onu parçalayıp çökertmeye çalışıyor ve işgal ettikleri illerde olan da budur.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.