Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Geniş Çaplı Gösterilere Hazırlanıyor

  • 10 Kasım 2017
  • 1.080 kez görüntülendi.
Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Geniş Çaplı Gösterilere Hazırlanıyor

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi, Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik işgal ve ablukasının son bulması için önümüzdeki Pazartesi günü başkent San’a’da gerçekleşecek yürüyüşe tüm Yemenlilerin katılmasını istedi.

Gerçekleşecek olan yürüyüşe katılımın önemine değinilen bildiride; uluslararası toplumun Yemen halkına yönelik ablukanın son bulması için üzerine düşeni yapması gerektiği ifade edildi.

Aynı zamanda bildiride, ülke içerisindeki birliğin korunması gerektiği vurgulandı.

Yemen ordusu ve halk komiteleri tarafından başkent Riyad yakınlarında bulunan Kral Halit havaalanına yönelik fırlatılan balistik füzenin ardından, Suudi Arabistan ve Arap koalisyon güçleri Yemen’e yönelik ablukayı artırarak tüm hava ve deniz limanlarını kapattığını açıkladı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamada; BM’nin Suudi makamlar ile Yemen ablukasının sonlandırılması için görüştüğünü ancak ablukanın halen devam ettiğini ve netice alamadıklarını vurguladı.

Stephane Dujarric aynı zamanda, Yemen’e gönderilen yardım malzemelerinin geçişine izin verilmediğini belirterek Yemen’de bir çok hastanenin maddi imkansızlıklardan dolayı kapandığına dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, Suudi Arabistan’ın tüm hava ve deniz limanlarını kapatarak Yemen’e uyguladığı abluka kaldırılmazsa ülkede dünyanın en büyük kıtlığının yaşanabileceği uyarısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.