Yemen Yüksek Siyasi Konseyi: Yemen Silahlı Kuvvetleri Hazırdır

  • 21 Aralık 2022
  • 74 kez görüntülendi.
Yemen Yüksek Siyasi Konseyi: Yemen Silahlı Kuvvetleri Hazırdır

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı, ne savaş ne de barış koşullarının kabul edilemez olduğunu belirtti ve Yemen Silahlı Kuvvetlerinin tam anlamıyla hazır olduğunu vurguladı.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Mişat, ne savaş ne de barış durumunun sonuçlarına karşı uyarıda bulunarak, bu durumun sonsuza kadar süremeyeceğini vurguladı.

Mehdi el-Mişat şu ifadelerde bulundu: ‘Uygun zamanda uygun önlemleri alacağız ve Yemen’in işgalci Suudi koalisyonunun tuzağına düşmesine engel olacağız. Yemen’in egemenliğini ve bağımsızlığını garanti altına alan bir barışa yönelik San’a’nın kararlı duruşunu bir kez daha vurguluyor ve bu konuda atılacak her türlü pratik adımı memnuniyetle karşılıyoruz.

Yemen’de sağlanacak olan barış, vatandaşların haklarını ve her şeyden önce çalışanların maaşlarının ödenmesini ve bu ülkenin hava ve limanlarının yeniden açılmasını garanti etmelidir.

İnsani, siyasi ve askeri meseleleri birbirinden ayırmak, Yemen konusundaki dürüstlüğü gösterir. Elbette raporlar, silahlı kuvvetlerin ABD’nin ve Siyonist rejimin Yemen’in zenginliği üzerindeki emellerinin gerçekleşmesini engellemeye tam olarak hazır olduğunu gösteriyor. Bu nedenle Yemen milletinin acı ve ıstırabını ekonomik, insani ve askeri düzeyde ağırlaştırmaya yol açacak her türlü eylem tehlikeli sonuçlar doğuracaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.