Yemen Zaferi Meyve Vermeye Devam Ediyor…Heniyye: “Mısır ve Suudi Arabistan’dan Olumlu Ä°ÅŸaretler Alıyoruz”

  • 25 Nisan 2015
  • 1.010 kez görüntülendi.
Yemen Zaferi Meyve Vermeye Devam Ediyor…Heniyye: “Mısır ve Suudi Arabistan’dan Olumlu Ä°ÅŸaretler Alıyoruz”

Filistin Ä°slâmî DireniÅŸ Hareketi (Hamas) Siyasi Birim BaÅŸkan Yardımcısı Ä°smail Heniyye, Anadolu Ajansı’nın kendisiyle yaptığı röportajda Mısır ve Suudi Arabistan yönetimlerinden iliÅŸkiler konusunda olumlu iÅŸaretler aldıklarını söyledi.

Hamas’ın Arap ülkeleriyle açılım stratejisi üzere iliÅŸki kurmak istediÄŸini dile getiren Heniyye, Arap ülkelerinin ve Ä°slâm ülkelerinin Filistin direniÅŸini ve Filistin halkını kucaklamasını garantiye almaya arzulu olduklarını ifade etti.

Heniyye, röportajında; “Bundan dolayı kapılarımız açıktır. Mısır’daki ve Suudi Arabistan’daki kardeÅŸlerimizden gelecekler de dâhil iliÅŸkileri yeniden inÅŸa etme yönünde her olumlu hareketi gönülden kabul ederiz” diye konuÅŸtu.

Mısır’la iliÅŸkiler konusunda yine Anadolu Ajansı’nın geçtiÄŸimiz PerÅŸembe günü (23 Nisan) Hamas’ın ileri gelenlerinden Salah El-Berdevil’le yaptığı röportajda, El-Berdevil son dönemde Hamas Siyasi Birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk ile isimlerini zikretmediÄŸi bazı Mısırlı yetkililer arasında iyi görüşmeler olduÄŸunu ve olumlu  adımlar atıldığını söylemiÅŸti. Mısır’ın Hamas’a yönelik saldırılarının son bulması ve Gazze’ye Mısır tarafından uygulanan ablukanın hafifletilmesi yönünde adımlar atıldığını ifade eden El-Berdevil, “Temennimiz iliÅŸkilerin de yapılan bu görüşmeler üzere bina edilmesidir” diye konuÅŸmuÅŸtu.

Mısır’la Hamas arasındaki iliÅŸkiler 3 Temmuz 2013’te gerçekleÅŸen darbeyle Muhammed Mursi’nin cumhurbaÅŸkanlığından alınmasından sonra bozulmaya baÅŸlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.