Yemen’de 1 milyon kadın kolera tehdidi ile karşı karşıya

  • 29 Mayıs 2017
  • 1.028 kez görüntülendi.
Yemen’de 1 milyon kadın kolera tehdidi ile karşı karşıya

BM Yemen’de koleranın bu zamana kadar görülmemiş bir şekilde yayıldığını bu durumun Yemenli yüzbinlerce kadının sağlığını tehdit ettiğini bildirdi.

AA’nın haberine göre, BM’nin Arap ülkeleri bölümü müdürü Loi Şebane,  yaptığı açıklamada, Yemen’de çatışmalardan dolayı sağlıkla ilgili  alt yapıların tahrip edildiğini ve bu durumdan, hamile kadınlar ile süt emen bebeklerin ciddi tehdit altına girdiğini belirterek, bu kişilerin diğerlerine göre daha fazla tehdit altında olduğunu söyledi.

Yemen’de en az 1 milyon kadının kolera tehdidi altında olduğu bildiriliyor.

BM’nin sözkonusu yetkilisi tarafından yayınlanan bildiride, Yemen’de kadın doğum ve hastalıklarıyla ilgili kliniklerin yalnızca yüzde 35’inin çalıştığı ve bu ülkenin sağlık merkezleri ve altyapılarının çoğunun Suudi rejiminin  Yemen aleyhindeki saldırılarından dolayı  yerle bir edildiği anlaşılıyor.

BM raporlarına göre, Yemen’de 17 milyon insan acil gıda yardımlarına muhtaç ve 7 milyon insan da yokluk  çizgisi eşiğinde bulunuyor.

Amerika’nın desteğinde Yemen’e savaş açan Suudi rejiminin  bu saldırılarında bu zamana kadar 11 bin insan ölürken onbinlercesi yaralandı, milyonlarca insan da evini barkını terketmek zorunda kaldı.  Yemen ayrıca Suudi rejiminin (ve Amerika’nın) muhasarasında bulunuyor. Bu yüzden bu ülkede gıda ve sağlık malzemelerinde ciddi sıkıntı yaşanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.