Yemen’de Anlaşma Sağlandı…

  • 20 Şubat 2015
  • 816 kez görüntülendi.
Yemen’de Anlaşma Sağlandı…

BM Yemen özel temsilcisi Cemal bin Ömer tarafından yapılan açıklamada Yemenli siyasal gruplar “Geçiş Konseyi” kurulması konusunda anlaştılar.

El-Alem haber merkezinin bildirdiğine göre; Cemal bin Ömer facebook sayfasından yaptığı açıklamada; Ensarullah Hareketi ve Ulusal Halk Kongre Partisi öncülüğünde ve öteki siyasal grupların katılımıyla kurulması kararlaştırılan Geçiş Konseyi’nin hedefi mevcut krizden çıkışa yardımcı olmaktır.

Aynı habere göre daha önce Yüksek İnkılap Komiteleri tarafından feshedilen Yemen Temsilciler Meclisi ve yeni kurulan Geçici Milli Meclis’in her ikisi de faaliyetlerini sürdürecek ve birlikte “Milli Konseyi” oluşturacaklardır.

Öte yandan Yemen Yüksek İnkılap Komiteleri, yeni anayasa bildirgesi aşamalarının uygulanmasını takip amacıyla cumhurbaşkanlığı sarayında toplantı düzenledi.

Yemen Yüksek İnkılap Komiteleri ayrıca siyasal gruplara görüşmeleri geciktirmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Ensarullah Hareketi ise yaptığı açıklamada halkın başta Başkent Sana olmak üzere büyük şehirlerde “ ABD ve kuklalarının haraç taleplerine karşı” geniş çaplı gösteriler düzenlemelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.