Yemen’de kolera can almaya devam ediyor

  • 18 Haziran 2017
  • 1.007 kez görüntülendi.
Yemen’de kolera can almaya devam ediyor

Yemenli milletvekili, Yemen’de kolera salgını sonucu ölüm vakalarının 1054 kişiye çıktığını bildirdi.

Lübnan el-Meyadin kanalının verdiği habere göre Yemen meclis üyesi Ahmed el-Haklani, uluslararası topluluğa çağrıda bulunarak Yemen halkını içine düştüğü durumdan kurtarmalarını bildirerek kolera salgınının can almaya devam ettiğini ve kolera sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 1054’e çıktığını bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) daha önce, Yemen’deki kolera salgınında yaşamını yitirenlerin sayısının 989’a yükseldiğini bildirmişti.

Açıklamada, ülkede 140 binden fazla kişide koleradan şüphelenildiği ve  salgının başkent Sana’nın yanı sıra Hudeyde, Amran ve Hacce vilayetlerinde hızla  yayıldığı belirtildi.

DSÖ Yemen Ofisinden dün yapılan açıklamada, ülkedeki kolera salgınında  ölenlerin sayısının 974’e ulaştığı aktarılmıştı.

Yemen’de iki yılı aşkın süredir devam eden Suudi rejimi ve müttefiklerinin saldırısı nedeniyle ülke  içinde yerinden edilmiş yaklaşık 3 milyon kişi, temiz içme suyu bulunamaması ve atıkların toplanamaması sonucu her gün koleraya yakalanma riskiyle karşı karşıya  kalıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.