Yemen’de Kudüs Direnişine Destek Yürüyüşü Yapıldı

  • 18 Mayıs 2021
  • 410 kez görüntülendi.
Yemen’de Kudüs Direnişine Destek Yürüyüşü Yapıldı

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi’nin bir üyesi, dün Yemen’in başkentinde Filistin halkı ve direnişle dayanışmayı ilan etmek için yapılan büyük yürüyüşte, “İşgalci Suudi koalisyonu savaş uçaklarıyla Filistin’i kurtarmak için gitsin” dedi.

Filistin halkı ve direnişle dayanışma için dün Yemen’in başkenti San’a’da binlerce kişi yürüdü.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammad Ali Husi bu mitingde şunları söyledi: ‘Suudi Arabistan’ın Yemen’e karşı işgalci koalisyonu, savaş uçaklarıyla birlikte Filistin’i kurtarmak için giderse, biz de onlara yardım etmeye hazırız.

Siyonist düşmana karşı şiddetli bir medya ve siyasi savaş gereklidir ve medyamız ulusları uyandırmak için bir şeyler yapmalıdır.

Direniş füzeleri Yüzyılın Anlaşmasını bozdu. İsrail düşmanı, Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs’e saldırıyor ve Arap ve İslam ülkeleri Filistinli direniş gruplarıyla birlikte bu saldırılarla mücadele etmelidir.

Filistin halkı, Siyonist düşmana karşı İslam Ümmetini savunmanın ön saflarında yer almaktadır. Filistin halkına mesajını ileten ve Kudüs’ün bugün daha yakın olduğunu duyuran Yemen halkının bugünkü şanlı yürüyüşteki mübarek varlığını takdir ediyoruz.

Suudi Arabistan, Filistin İslami Direniş Hareketi’ni (Hamas) terörist bir grup olarak adlandırıyor çünkü bu hareket, ABD ve Siyonist planlarına karşı çıkıyor.’

Kudüs savaşı, işgalci rejimle son savaşın başlangıcıdır

Filistin İslami Cihad Hareketinin Yemen’deki temsilcisi Ali Barake de bu yürüyüşte şunları söyledi: ‘Allah’ın izniyle bu savaş, kurtuluş destanı ve işgalci rejimle aramızda yaşanacak son savaşa hazırlıktır.

Bugün Gazze’deki direnişin yaptığı şey (Siyonist rejimle destansı çatışma) hiçbir ülke veya hükümet tarafından yapılmadı ve inşallah Kudüs Kılıcı Savaşı son savaşın başlangıcıdır.

Siyonist rejimin Gazze’yi delirmişçesine bombalaması, bu rejimin sözde başkentine direniş füzeleri karşısında ağır kayıplar yaşadığını kanıtlamaktadır.’

Hamas: Siyonist rejimin sonu başladı

Hamas’ın Yemen’deki temsilcisi Muaz Ebu Şemale, “Kudüs her Arap ve Müslüman’ın kalbinde özgür kalacaktır” dedi.

Hamas’ın bu yetkilİsi, Yemen ve Filistin halkının davasının ortak ve bir olduğunu belirterek şunları söyledi: ‘Her iki ülkenin mücadelesi bir inanç mücadelesidir ve bugün Yemen halkının şanlı nüfusu İsrail düşmanına milletimizin bu rejimin varlığını yok edeceğini vurgulamaktadır.

Bugün Yemen halkı Filistin halkına yalnız olmadıklarını ve Filistin’in kurtuluşuna kadar yanlarında olacaklarını iletti.

Bugün Yemen halkının varlığı, uzlaşmacılara İslam Ümmetinin iyi olduğunu ve onları takip etmeyeceklerini gösterdi ve bugün İslam Ümmetinin düşmana öfkesinin sadece bir kıvılcımını gösterdiğini vurguladı.

Gazze’deki mücahitler füzelerini ve silahlarını kendi elleriyle yaptılar, Onlar, bugün savaş alanında duruyorlar ve hiçbir şeyden korkmuyorlar.

Gazze’deki direniş, Kudüs’ü savunma kılıcı olarak kalacak ve Mescid-i Aksa ve Kudüs halkına saldırmak isteyen herkesin elini kesecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.