Yemen’de Salgın Hastalıklar Halkın Yaşamını Tehdit Ediyor

  • 01 Ekim 2019
  • 682 kez görüntülendi.
Yemen’de Salgın Hastalıklar Halkın Yaşamını Tehdit Ediyor

El-Kuds el-Arabi gazetesi, Yemen’deki kuduz hastalarının sarsıcı istatistiklerine ve sonuçta ortaya çıkan ölümlere atıfta bulunarak şöyle yazdı: “Yemen’deki bir kişi eğer savaşta ölmezse, kuduzdan ölecek.”

El-Kuds el-Arabi gazetesi; “Bu, Yemen halkının içinde olduğu durumdur. Yeni yılın başlangıcından bu yana, sağlık tesislerinin yetersizliği, kuduz salgınları ve yaygın kolera nedeniyle, resmi tıbbi kaynaklara göre, farklı Yemen illerindeki 12 bin kuduz hastasından 55’i öldü. Kuduz olan bir kişi hastalığın belirtileri ortaya çıkar çıkmaz aşılanmalıdır; ancak kuduz aşısı Yemen’de bulunmuyor.” diye belirtti.

Yemen’de 2018 yılında, 13 bin kuduz hastasından 52’si öldü.

Bu dehşet verici rakamlar, Dünya Kuduz İle Mücadele Günününde, Sanaa’da ‘Geleceğin Yapısı’ tarafından Cumartesi günü düzenlenen bir konferansta sunuldu. Konferansta kuduzla mücadele için ulusal plan ortaya kondu. Birçok faktörden dolayı hastalığın, son zamanlarda Yemen’de ciddi oranda yayıldığı ifade edildi.

Ensarullah hükümeti yetkilileri toplantıda şu açıklamada bulundu: “Sanaa’da başıboş köpeklerin artması ile birlikte, Yemen’in başkenti kuduzla mücadelede birçok zorlukla karşılaşıyor. Aynı zamanda savaşın yol açtığı açlık sorunuyla da uğraşıyor ve bu nedenle kuduz tehlikesi doğrudan nüfusu tehdit ediyor.”

Bu bağlamda, Ensarullah hükümetinin tarım bakanı yardımcısı Macid el-Mutevekkil, bir açıklamada bulunarak şöyle konuştu: “Son yıllarda Yemen, hastalığın yayılmasından ötürü, diğer herhangi bir ülkeden daha fazla acı çekti. Geçtiğimiz yıllarda hastalıkla mücadele etmek için gereken araçların eksikliği; hastalığın yayılmasını önlemek, kuduzun önlenmesi ve tedavisi için gerekli olan aşı ve serumu sağlamak için çözümler sağlayabilecek bir kuruluşun kurulmasını gerektiriyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.