Yemen’de Suud’a ait bir silah konvoyuna el konuldu

  • 05 Temmuz 2015
  • 1.177 kez görüntülendi.
Yemen’de Suud’a ait bir silah konvoyuna el konuldu

Yemen güvenlik güçleri Arabistan’dan Yemen içindeki terör örgütlerine götürülmekte olan bir kamyon dolu silaha el koydular.

Yemen Press’in bildirdiğine göre Yemen güvenlik güçleri, Yemen’in orta kesiminde yer alan Maareb eyaletine bağlı el-Cof bölgesinde Suudiler tarafından, Yemen’de Yemen ordusuna karşı silahlı terör eylemlerinde bulunan IŞİD ve el-Kaide güçlerine gönderilmek olan bir kamyon dolusu silah gönderildiğini ancak bu silah yüklü kamyonun Zemar şehrinde güvenlik güçlerince durdurularak el konulduğunu bildirdi.

Yemenli yetkililer bu kamyona havadan çok sıkı bir korumanın bulunduğunu ancak hava korumasının bile bu kamyon dolu silahların Yemenli güçlerine eline geçmesine engel olamadıklarını belirttiler.

Arabistan hava operasyonlarında yenilgiye uğradıktan sonra şimdi de Yemen içine büyük çapta silah ve patlayıcı madde sürdürerek bu ülkeyi öteki İslam ülkeleri gibi bir kaos ve hercü merce sürüklemeye çalışmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.