Yemen’deki Durum Uluslararası Toplumunun Utanç Lekesidir

  • 18 Aralık 2017
  • 971 kez görüntülendi.
Yemen’deki Durum Uluslararası Toplumunun Utanç Lekesidir

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü, bu ülkenin halkının işgalcilerden haklarını alacağını vurguladı.

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdüsselam, “İşgalci Suudi Koalisyonunun vahşetinin devam etmesi, uluslararası toplumunun alnındaki bir utanç lekesidir” dedi.

Muhammed Abdüsselam twitter sayfasında şunları yazdı: ‘İşgalci Suudi Koalisyonu savaş uçaklarının dün Mağreb eyaletindeki Harib el-Karamış bölgesine düzenlediği saldırı, korkunç bir cinayettir.

Yemen halkı hakkını alacaktır.’

Dün gece Mağreb eyaletinde bulunan Harib el -Karamış bölgesinde bir düğün konvoyuna düzenlenen hava saldırısında 10 kadın şehit oldu.

Bu saldırıda şehit olan iki kişin babası, El-Mesire haber kanalına şunları söyledi: ‘İşgalci kuvvetlerin savaş uçakları, Harib el-Karamış’taki Beni Şecae köyündeki düğünden Hisan köyüne yürüyerek giden kadınları hedef aldı.

Bu savaş uçakları aynı zamanda, kadınları taşıyan bir aracı hedef alarak benzer bir cinayet işlemeye çalıştı ama Allah’ın yardımı ile bu saldırıda kayıp yaşanmadı ve kadınlar araba imha edilmeden önce araçtan indiler.’

İşgalci Suudi Koalisyonu savaş uçakları her gün Yemen’in yerleşim bölgelerini ve alt yapısını, havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarla hedef alıyor.

Suudi Arabistan bazı bölge Arap ülkelerinin Koalisyonu ile birlikte Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’yi yeniden iktidara getirmek için 26 Mart 2015’ten itibaren Yemen’e karşı savaş başlattı ama bu saldırıların Suudi Rejimi için, Yemen’in tahrip olması ve on binlerce masum insanın öldürülmesinden başka bir sonucu olmadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.