Yemen’deki kolera salgınında ölenlerin sayısı 860 oldu

  • 12 Haziran 2017
  • 1.037 kez görüntülendi.
Yemen’deki kolera salgınında ölenlerin sayısı 860 oldu

Yemen’de kolera salgını nedeniyle 27 Nisan’dan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 860’a yükseldi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Yemen’deki kolera salgınında hayatını kaybedenlerin sayısının 860’a çıktığını bildirdi.

DSÖ Yemen ofisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 27 Nisan’dan bu yana 20 vilayete yayılan salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 860’a yükseldiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca ülkede yalaşık 116 bin 700 kişide şüpheli vaka tespit edildiği, bunun yüzde 46’sının 15 yaş altı çocuklarda olduğu aktarılırken, salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 33’ünün altmış yaş üstü kişiler olduğu kaydedildi.

Yemen’de iki yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar nedeniyle ülke içinde yerinden edilmiş yaklaşık 3 milyon kişi, temiz içme suyu bulunamaması ve atıkların toplanamaması sonucu her gün koleraya yakalanma riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Suudi Arabistan 2015 tarihinde Amerika’nın geniş desteğiyle Yemen’e yönelik askeri tecavüz başlatmış ve bu ülkeyi hava, kara ve denizden ablukaya alarak Yemen’e her türlü gıda maddesi ve sağlık malzemesi ve ilacın girmesine engel olmuştur.

Bu tecavüzde şimdiye kadar Yemen halkından 12 bin kişi hayatını kaybederken on binlercesi de yaralanmış ve milyonlarca Yemenli ise ev ve barklarından olmuşlardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.