Yemen’in güneyinde binlerce kişi, Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme girişimlerini protesto etti

  • 17 Ağustos 2020
  • 513 kez görüntülendi.
Yemen’in güneyinde binlerce kişi, Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme girişimlerini protesto etti

Güney Yemen’de binlerce kişi Pazar günü, Güney Ulusal Koalisyon’un isteği üzerine Şabva eyaletinin başkenti Atag kentinde yürüyüş yaptı.

Gösteri, “Geniş ulusal ortaklık yolumuz, istikrara ulaşmak içindir” sloganı altında düzenlendi. Filistin ve Yemen bayrakları ile devrik Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbi Mensur Hadi’nin resimlerini tutan göstericiler, “Yemen için canımızı feda ederiz, federal bir hükümet istiyoruz” sloganları attı.

Anadolu Haber Ajansı’na göre göstericiler, BAE tarafından desteklenen Güney Geçiş Konseyi’ne ve Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmek için atılan her türlü adıma muhalefetlerini dile getirdi.

Güney Geçiş Konseyi başkan yardımcısı Hani Bin Berik cumartesi günü işgal altındaki bölgelere seyahat etme niyetini açıkladı.

Bu açıklama, Birleşik Arap Emirlikleri ve Siyonist rejimin Perşembe akşamı ABD gözetiminde, ilişkilerin kurulduğunu resmen açıklamasının ardından geldi.

Yemenli protestocular ayrıca Güney Yemen Geçiş Konseyi’nin özerkliğine karşı çıktılar ve Riyad’ın yeni bir hükümet kurma konusundaki istişarelerine adil ve tam katılım çağrısında bulundular.

Birkaç hafta önce Suudi Arabistan, Riyad anlaşmasını uygulamak için Mensur Hadi hükümeti ile Geçiş Konseyi arasında yeni bir mekanizma ve bir uzlaşıyı duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.