Yemen’in İran büyükelçisi: Dünya ülkeleri Yemen’le ilişkileri yeniden başlatmak istiyor

  • 23 Ağustos 2019
  • 870 kez görüntülendi.
Yemen’in İran büyükelçisi: Dünya ülkeleri Yemen’le ilişkileri yeniden başlatmak istiyor

Yemen’in İran büyükelçisi İbrahim Muhammed El’Deylemi, dünya ülkelerinden bir çoğunun Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti’yle ilişkileri başlatmak istediğini söyledi.

El’Deylemi, Tahran’da dün yaptığı açıklamada, yakın bir zamanda Yemen ile dünya ülkeleri arasında ilişkilerde olumlu yeni gelişmelerin yaşanabileceğini belirterek, ”İran, her zaman Yemen halkının yanında yer aldı ve Yemen’in bağımsızlığı, toprak bütünlüğünü ve güvenliğini savundu” dedi.

Yemen’in İran büyükelçisi, İran ve Yemen büyükelçileri arasında görüş alış verişlerinin cesurca bir girişim olduğunu belirterek, bu durumun Yemen’in saldırgan ülkeleri ve koalisyon güçleri ve onlara destek verenlerin rahatsızlığına neden olduğunu söyledi.

İbrahim Muhammed el’Deylemi, çok kısa zamanda İran’ın Yemen’de yeni büyükelçisinin açıklanacağını belirterek, Arabistan ve Amerika’nın müdahaleleri sonucu İran ve Yemen arasında ilişkilerin olumsuz etkilendiğini ama ilişkilerin yeniden başlayacağını belirterek; ”tarım, sağlık, eğitim, ekonomi ve hizmet sektörü gibi değişik alanlarda iki ülke arasında 70 anlaşmanın imzalandığını ve bunların yürürlüğe hazır olduğunu’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.