Yemen’in Marib vilayetinde şiddetli çatışmalar sürüyor

  • 01 Eylül 2021
  • 342 kez görüntülendi.
Yemen’in Marib vilayetinde şiddetli çatışmalar sürüyor

Haber kaynakları, Yemen’in merkezinde yer alan Marib vilayetinde Yemen ordusu ve halk güçleri ile Suudi koalisyon güçleri arasında çatışmanın şiddet kazandığını bildiriyor.

Yemen ordusu ve halk güçleri,  arasında çıkan çatışmalarda onlarca Suudi koalisyona bağlı kiralık askeri etkisiz hale getirdiler.

Güvenilir kaynaklar, Islah Partisi lideri Muhammed Bin Abdu eş Şerif dahil Suudi koalisyona bağlı bazı yerel komutanların kontrol altında tuttukları bölgelerden firar ettiklerini bildirdi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümet güçleri ise Marib’in Zene dağlık bölgesine doğru ilerleme kaydetti.

Bu arada, El-Mesire kanalına göre, Suudi savaş uçakları Marib eyaletinde yer alan Serwah şehrini on yedi kez bombaladı.

Marib eyaletinde yer alan Rehbe şehri de sekiz kez bombalandı.

El Cezire de, son saatlerde Marib eyaletinde ordu güçleri ile Yemen Halk Komiteleri arasında Suudi koalisyon paralı askerleri ile çatışmaların devam ettiğini ve çatışmalarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu bildirdi.

Marib’de savaşın tırmanması, savaşı durdurmaya yönelik diplomatik hamlelerin başarısız olması ve Suudi koalisyonunun Sana’nın Marib ihtilafını sona erdirme planına muhalefetinin ardından geldi.

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’de başlattığı savaş şimdiye kadar 16.000’den fazla Yemenli sivilin ölümüne, on binlercesinin yaralanmasına ve milyonlarca Yemenlinin evinden barkından olmasına yol açtı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.