Yemen’in mazlum halkı, Muhammed Bin Selman’ın yargılanmasını istediler

  • 27 Şubat 2018
  • 1.130 kez görüntülendi.
Yemen’in mazlum halkı, Muhammed Bin Selman’ın yargılanmasını istediler

Yemen’in başkenti Sana’da BM Teşkilatı temsilcilik ofisi önünde bir araya gelen Yemen halkı Sudi rejimi savaş uçaklarının Yemen’e saldırı ve tecavüzlerinin devam etmesini protesto ederek, Arabistan veliahdi Muhammed bin Salman’ın yargılanmasını istedi.

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Sana halkı bu gösterilerde Arabistan aleyhinde sloganlar atarak, Muhammed Bin Salman’ın katil ve savaş suçlusu olduğunu bildirdi.

Bundan önce de Yemen halkı defalarca Arabistan’ın Yemen’e saldırısını kınayan bir çok gösteri düzenleyerek, Yemen’in abluka altında tutulmasını kınamış ve BM’den bu duruma son vermesini istemişlerdi.

Bu arada Suudi rejimi saldırgan savaş uçakları dün ülkenin muhtelif bölgelerine yönelik 10 ayrı saldırı düzenlediler..

Yemen ordusu ve halk direniş güçleri de Suudi saldırganların bu saldırılarına misilleme olarak dün ülkenin kuzeyinde el-Cof bölgesinde Suudi rejimi güçlerine ait zırhlı bir aracı hedef alarak imha etti ve Suudi rejimi askerlerin bir grubu etkisiz hale getirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.