Yemen’in Suudilerin cinayetine ağır cevabı

  • 06 Kasım 2017
  • 1.173 kez görüntülendi.
Yemen’in Suudilerin cinayetine ağır cevabı

Yemen ordu ve halk güçleri sözcüsü General Aziz Raşid, Yemen güçleri tarafından Riyad’ın uluslararası Melik Halid Havalimanına fırlatılan füzenin Suudi rejimin Yemen halkına karşı cinayetine verilmiş bir karşılık olduğunu belirtti.

Yemen ordusu ve Ensarullah güçleri muhtelif cephelerde Suudi uşaklarının mevzilerine karşı karadan operasyon düzenlerken, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın uluslararası Melik Halid Havalimanı’na balistik füze ile saldırı düzenlendi.

Suudi Arabistan Hava Yolları Kurumu, Melik Halid Havalimanı’na füze düştüğünü doğruladı.

Yemenliler’in Riyad’ın merkezini balistik füze ile hedef alması, Yemen’in bilimsel yeteneği, füze gücü ve askeri sanayisinin ilerlemesini gösteriyor. Yemen direnişinin, Suudi Arabistan’a art arda vurduğu ağır darbeler, Suudi yetkililerini şaşkına çevirmiştir. Suudi Arabistan, Yemen 26 Mart 2015 yılında saldırılarının başında, ABD’nin yaktığı yeşil ışık ve bazı Arap yöneticilerinin Yemen’e karşı Arap ittifakı adı altında desteklerine yaslanarak, Yemen’i kısa sürede işgal edeceğini düşünüyordu. Ancak Yemen’de daha sonra yaşanan gelişmeler, Ensarullah liderliğindeki halk direniş gücünün lehine güç dengesinin artan biçimde değiştiğini ortaya koydu. Ancak bu savaş kısa sürede Suudilerin düşündüğü gibi son bulmadı ve pratikte sürüncemeli bir savaş haline geldi. Ensarullah güçleri, Yemen’de Suudi savaş uçaklarının saldırılarına karşı halk direnişi simgesi olarak, Suudi güçlere ağır darbeler indirmeyi başardı. Yemen’deki gelişmelerin gidişatı, mütecaviz Suudi Arabistan rejiminin denklem ve hesaplarının bozulduğunu, Suudi güçlerin Yemen halkı karşısında aldıkları ağır ve stratejik yenilgiler gibi, hamileri ve uşaklarına indirilen darbeler de, onlar için yenilgi izlerinin daha netleşmesine sebebiyet vermiş olduğunu gösteriyor. Bu duruma karşı, Suudi Arabistan, hamileri ve uşakları, kendi başarısızlıklarına inanılmaz biçimde tanıklık ediyor.

Suudi Arabistan ve müttefikleri, Yemen’deki yenilgi ve başarısızlıklarının üstünü kapatmak için Yemen halkına yönelik saldırılarını tırmandırarak, çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi katlediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.