Yemenli askeri yetkili: 2018 yılı, Suudiler aleyhinde tam zafer yılı olacak

  • 27 Ocak 2018
  • 980 kez görüntülendi.
Yemenli askeri yetkili: 2018 yılı, Suudiler aleyhinde tam zafer yılı olacak

Yemen silahlı güçler sözcüsü yardımcısı Aziz Raşid, 2018 yılını, Yemen ordusu ve Yemen halk komite güçlerinin Suudilere karşı tam zaferinin yılı olacağını bildirdi.

Aziz Raşid, el’Alem kanalına yaptığı açıklamada, Yemen ordusu ve halk komite güçlerinin bu zamana kadar Suudi rejimi ve müttefiklerine ağır kayıplar verdirdiklerini ama 2018 yılında Yemen ordusunun hava ve füze açısından daha güçlü bir yıl olacağından 2018 yılının Suudilerin tam yenildiği yıl olacağını bildirdi.

Sözkonusu yetkili, Suudi rejimi ve işbirlikçilerine ve de hamisi Amerika’ya hitaben yaptığı açıklamada, Yemen ordusu ve halk komite güçlerinin  savaşta çok yüksek kabiliyete sahip oldukları ve Yemen’e tecavüz edenlerin gerçekte bu zamana kadar yenilgiden başka bir sonuç alamadıklarını kaydetti.

Bu arada Yemen ordusu füze birlikleri, dün gece Suudi  Arabistan’ın güney batısında yer alan Cizan bölgesinde yer alan Suudi rejimi askeri üssüne iki adet balistik füze fırlattı.

Bu arada Yemenli keskin nişancılar ve halk komite güçleri de, dün Cizan bölgesinde 3 Suudi askerini hedef alarak öldürdüler.

Bilindiği gibi Suudi rejimi mart 2015’te Amerika’nın tam desteğini alarak Yemen topraklarına karadan ve havadan saldırmış ve bu saldırılarda bu zamana kadar en az 12 bin sivil ölürken onbinlercesi yaralanmış ve milyonlarca Yemenli de evinden barkından olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.