Yemenli çocuklar BM ofisi önünde gösteri düzenlediler

  • 13 Haziran 2016
  • 947 kez görüntülendi.
Yemenli çocuklar BM ofisi önünde gösteri düzenlediler

Yemenli çocuklardan bir grup, Yemen’in başkenti Sana’da BM ofisi önünde gösteri düzenleyerek, Arabistan’ın adının, ‘çocuk haklarını ihlal eden kara listeden çıkarılmasını’ protesto etti ve kınadılar.

İRNA’nın haberine göre, El’Mesire televizyonu internet sitesi verdiği haberde, Yemenli çocukların dün BM’nin Sana’daki ofisi önünde bir araya geldikleri, göstermelik olarak harçlıklarını ceplerinden çıkartarak gönüllü olarak BM’lere verdikleri ve böylece bu kurumun cinayetkar Suudi rejimi ve müttefiklerinin çocuklar aleyhindeki cinayetlerini tevil etmesini protesto ettiklerini bildirdi.

Yemenli çocuklar attıkları sloganlarla, uluslararası toplum ve özgürlük yanlısı milletlerden de, BM’leri, Yemenli çocukların katledilmesinde ortak olduğu için ‘kara ve utanç listesine’ almasını istediler.

Protestocu çocuklar, Yemen halkının Amerika ve Suudi rejiminin muhasarası karşısında asla boyun eğmeyeceği ve teslim olmayacağını haykırdılar.

Bilindiği gibi BM, 2 haziran tarihinde yayınladığı bildiride, Suudi Arabistan ve müttefiklerini, Yemen’de çocuk ölümlerinin yüzde 60’ında rolleri olduklarını göstermişti.

Ama BM’nin Suudi rejimi ve müttefiklerine yönelik eleştirisi fazla uzun sürmedi ve bir hafta sonra yani 9 haziran tarihinde BM genel sekreteri, (Suudi rejiminin bu kuruma verdiği mali destek karşılığında) Suudi rejiminin ismini kara listeden çıkardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.