Yemenli komutan: Saldırgan Suudilere ağır kayıp verdirdik

  • 01 Şubat 2020
  • 608 kez görüntülendi.
Yemenli komutan: Saldırgan Suudilere ağır kayıp verdirdik

Yemen silahlı güçler sözcüsü Yahya Serie, Suudi güçleri aleyhindeki El’Bünyan el’Mersus operasyonu hakkında verdiği bilgide, ‘bu operasyonda 2500 km. karelik bir alan Suudilerin işgalinden kurtarıldı ve işgalciler ve işbirlikçilerinden 1500 kişi öldü ve 1800’ü de yaralandı’ dedi.

Fars Haber Ajansına göre, Yahya Serie,  dün basın toplantısında  yaptığı açıklamada, saldırgan Suudi koalisyon güçlerinin başkent Sana’ya ulaşmak için en kestirme yolun planını yaptıklarını ama onların bu planlarının boşa çıkartıldığını söyledi.

Yemen silahlı güçler sözcüsü, Suudi koalisyon güçlerinin kara birliklerinin ilerlemesi için havadan bombardımanlara ağırlık verdiklerini ama Yemen direniş güçleri ve ordusunun sahip olduğu balistik füzelerinin korkusundan dolayı düşman savaş uçaklarının rahat uçamadıklarını söyledi.

Yahya Serie’ye göre, Fatır hava savunma sistemlerinden dolayı düşmana ait savaş uçakları bombardımanlarına devam edemediler.

Bilindiği gibi ABD ve Batının desteğindeki Suudi koalisyonunun mart 2015’te Yemen’e saldırısında bu zamana kadar en az 16 bin Yemenli sivil ölürken binlercesi yaralanmış ve milyonlarca Yemenli de evini barkını terk etmek zorunda kaldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.