Yemenli yetkili: Kral Salman’ın oğlunun iddiası komik ve utanç vericidir

  • 13 Mayıs 2017
  • 1.123 kez görüntülendi.
Yemenli yetkili: Kral Salman’ın oğlunun iddiası komik ve utanç vericidir

Yemen “El-Mutemer’uş Şaabi” partisi başkanı, Kral Salman’ın oğlunun, Yemen savaşını kazandıkları yolundaki iddiasının hayal ürünü olduğunu bildirdi.

Fars haber ajansına açıklama bulunan Yemen “El-Mutemer’uş Şaabi” partisi başkanlarından biri Faris es-Suleyhi, Suud kralının oğlu ve bu ülke savunma bakanı Muhammed Bin Salman’ın, Yemen’e karşı iki yıldır sürdürdükleri savaşta almış oldukları ekonomik ve askeri yenilgilere rağmen halen hayali zaferlerden söz etmesinin çok komik ve aynı zamanda utanç verici olduğunu bildirdi.

Suudi rejiminin milyarlarca dolarlı harcamalara ve en modern silahlar kullanmasına rağmen Yemen karşısında askeri hezimete uğramasının gerçekte Arabistanlı yetkililerin utanç vesilesi olduğunu belirten es-Sulayhi, Suudilerin, Yemen halkı içerisinde açlık oluşturarak savaşı sürdürmek istemelerinin Suudilerin iğrenç ve insanlık dışı girişimlerinden bir başkası olduğunu bildirdi.

Suudi rejimi diğer bazı gerici Arap yönetimlerini de yanına alarak Amerika, İsrail ve İngiltere’nin de geniş desteğiyle Mart 2015 tarihinde Yemen’e karşı savaş açmış ve bu savaşı halen sivil halkı hedef alarak sürdürmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.