Yemenli Yetkililer: Yemen’deki Ä°nsani Durum BirleÅŸmiÅŸ Milletler İçin Utanç Vericidir

  • 02 Eylül 2020
  • 482 kez görüntülendi.
Yemenli Yetkililer: Yemen’deki Ä°nsani Durum BirleÅŸmiÅŸ Milletler İçin Utanç Vericidir
Yemenli yetkililer, Yemen’deki BM saÄŸlık sektörü programlarının çoÄŸunun kapatıldığını belirterek, BM’nin Suudi koalisyonuyla Yemen halkının acılarını ÅŸiddetlendirmek için iÅŸbirliÄŸi yaptığını belirtti.
Yemenli yetkililer, Yemen’de devam eden kuÅŸatma ve Suudi koalisyonu tarafından yakıta el konulması sonucunda Yemen’deki kötüleÅŸen insani duruma BirleÅŸmiÅŸ Milletlerin kayıtsız kalmasını eleÅŸtirdi.
Yemen SaÄŸlık Bakanlığı sözcüsü Yusuf el-Haziri el-Mesire haber ajansına verdiÄŸi demeçte, “Yemen’deki BM’ye baÄŸlı kurumların eylemleri saldırgan güçlerin iradesine teslim olmanın ve onların yanında olmanın bir iÅŸaretidir.” diye belirtti.
Yusuf el-Haziri, “BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in Yemen’de 41 ana programı var, fakat bunların sadece biri tam olarak uygulandı.” dedi.
El-Haziri, Yemen’deki binlerce saÄŸlık merkezinin kapanmanın eÅŸiÄŸinde olduÄŸunu belirterek, BM saÄŸlık programlarının yüzde 50 ila 80’inin azaltıldığını veya tamamen kapatıldığını söyledi.
Yemenli yetkili, “Yemen’deki insani durum, BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in alnında kara bir lekedir.” dedi.
Yemen Petrol Åžirketi sözcüsü Asam el-Mütevekkil de BM’nin Yemen elçisini Yemen’deki sorunun bir parçası olarak niteleyerek, onun diÄŸer tarafın sözcüsü olduÄŸunu belirtti.
Asam el-Mütevekkil, “Yemen saÄŸlık sektörünün elektrik arzı kesilirse çocuklar baÅŸta olmak üzere binlerce hasta ölecek.” dedi.
Yemen Petrol Åžirketi sözcüsü, “Saldırganlar, milletin acı çekmesi pahasına siyasi baÅŸarı elde etmeye çalışıyorlar.” dedi.
Yemen Petrol Åžirketi geçtiÄŸimiz gün, Suudi koalisyonunun yakıt taşıyan gemilere el koymaya devam etmesiyle, el-Hudeyde limanındaki yakıt rezervlerinin tükendiÄŸini ve Yemen’de insani felaket riskini daha da artırdığını duyurdu.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.