Yeni kurulan Filistin Birleşık Komutanligi’ndan faaliyet açıklaması

  • 15 Eylül 2020
  • 483 kez görüntülendi.
Yeni kurulan Filistin Birleşık Komutanligi’ndan faaliyet açıklaması

Filistin’deki direniş grupları tarafından resmen kuruluşu ilan edilen Filistin Halk Direnişi Ulusal Birleşik Komutanlığı, işgale karşı halk mücadelesini organize etme amaçlı bildirilerini yayınlamaya başladı

Filistin Ulusal Birleşik Komutanlık, 15 Eylül tarihinin Filistin’in şehirlerinde, köylerinde, mülteci kamplarında ve Filistinli azınlıkların bulunduğu tüm alanlarda siyonist işgalle ilişkileri meşrulaştırmayı red için kitlesel eylemlilik günü ilan edildiğini duyurdu.

Filistin Halk Direnişi Ulusal Birleşik Komutanlığı, Filistin televizyonunun yayınladığı bildiride bütün Arap dünyası içerisinde faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarını, kitlesel örgütleri, öğrenci teşkilatlarını, kadın teşkilatlarını, işgal rejimiyle imzalanan utanç anlaşmalarını reddetmek için Arap halklarının onur sancağını ve Filistin’in bayrağını yükseltmek için harekete geçmeye çağırdı.

Birleşik Komutanlık, özgürleştirilmiş esirleri, şehit ailelerini, hâlen naaşları işgal güçlerinin açtığı kabirlerde rehin olan şehitlerin ailelerini vatanın bütün vilayetlerinde 15 Eylül 2020 tarihinde, utanç anlaşmalarını ret için harekete geçmeye çağırdı.

Filistinli toplulukları, Arap ve İslam toplumlarını, dünyanın özgürlerini ve demokratik güçleri de, utanç anlaşmalarına tepki göstermek için ABD’nin, İsrail işgal rejiminin, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ve Bahreyn Krallığı’nın temsilcilikleri önünde gösteriler düzenlemeye çağırdı.

Birleşik Komutanlık, 18 Eylül 2020 Cuma gününün de ABD – İsrail – BAE – Bahreyn anlaşmalarını protesto amacıyla siyah bayrakların asılacağı yas günü ilan edilmesini istedi. Bütün sahalarda, binalarda, evlerde bunun yansıtılmasını, kiliselerde yas çanlarının çalınmasını, Cuma hutbelerinde Arap toplumlarının ve Müslümanların merkezi davasından dönen, ihanet eden rejimlerin tutumlarına tepki gösterilmesini istedi.

Birleşik Komutanlık, Filistin’in içinde ve dışında düzenlenecek tüm etkinliklerde ortak duruşu temsil eden Filistin bayrağının yükseltilmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.