Yerleşimci Eşkıyaları Yine Dinî Mekânlara Saldırdı…

  • 27 Şubat 2015
  • 672 kez görüntülendi.
Yerleşimci Eşkıyaları Yine Dinî Mekânlara Saldırdı…

İki günden beri Batı Yaka bölgesinde camilere ve kiliselere saldırarak yangın çıkaran, saldırdıkları mabetlerin duvarlarına ırkçı mesajlar içeren saldırgan ifadeler yazan yerleşimci eşkıya çetesi bugün (27 Şubat Cuma) sabah yine Batı Yaka bölgesinde Müslümanlara ait dini mekanlara saldırdı.

Batı Yaka bölgesine birer tehdit merkezi olarak inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerinde ikamet eden yahudi yerleşimcilerin bugün sabah Batı Yaka’nın orta bölgesinde yer alan Selfit’in doğusundaki Kefer Haris’te Müslümanlara ait tarihi dinî mekânlara baskınlar düzenleyerek Telmut ayinleri düzenledikleri haber verildi.

Siyonistlerin bu bölgenin Beni İsrail peygamberlerinin türbeleri olduğunu iddia ettikleri, gerçekte ise buraların bazı tasavvufi tarikatlara ait makamlar olarak bilindiği ifade ediliyor.

Dinî ayinleri esnasında Araplara yönelik çirkin hakaretlerde bulunan ve tehditler savuran yerleşimci saldırganların ayrılmadan önce aynı zamanda baskın düzenledikleri yerlere ırkçı içerikli ve aşağılayıcı anlamlar içeren sloganlar yazdıkları ifade edildi.

Batı Yaka bölgesinde Filistinlilerden zorla gasp edilen araziler üzerine inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerine yerleştirilen yerleşimciler daha önce de birçok kez Müslümanların camilerine ve muhtelif dini mekanlarına baskınlar düzenleyerek bu tür faaliyetler gerçekleştirmiş, bazılarında da Müslümanların tarihi eserlerini ortadan kaldırma amaçlı saldırılar düzenlemişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.