Yıl sonuna kadar İran ihracatındaki 20 milyar dolarlık hedef gerçekleşecek

  • 25 Temmuz 2016
  • 857 kez görüntülendi.
Yıl sonuna kadar İran ihracatındaki 20 milyar dolarlık hedef gerçekleşecek

Hicri 1395 yılı sonuna kadar mal ve hizmet ihracatındaki 20 milyonluk hedef direniş ekonomisinin en önemli hedeflerindendir.

İran Ticaret ve Kalkınma Kurumu Genel Müdür Yardımcısı İRİB haber ajansına yaptığı açıklamada, bu program uyarınca 10 milyar dolarlık ürün alanında ve 10 milyar dolarlık ihracatın da hizmet dalında gerçekleşeceğini bildirdi.

destek amaçlı petrol dışı ihracat paketlerinin de dikkate alınacağını belirten İran Ticaret ve Kalkınma Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Rıza Mevdudi, bu alandaki destek paketinin riyal ve dolar bazında ön görüldüğünü, hedef piyasaların belirlenmesi, muhtelif fuarlara katılmak, ticaret merkezlerinin oluşturulması ve ihracat platformlarının oluşturulmasının özel sektördeki ihracatçılar için dikkate alınan hizmet alanlarından olduğunu söyledi.

12 yıllık bir yaptırım sonrası İran’ın hedefi olan ve önem taşıyan 12 piyasanın yeniden elde edilmesi için çalışıldığını belirten İran Ticaret ve Kalkınma Kurumu Genel Müdür Yardımcısı, son üç ay içinde ülkenin sanayi ürünleri ihracatının %12 arttığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.