Yüce Peygamber -saa- 14 tatbikatında balistik füze fırlatıldı

  • 29 Temmuz 2020
  • 1.110 kez görüntülendi.
Yüce Peygamber -saa- 14 tatbikatında balistik füze fırlatıldı

Dün Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı farklı askeri birimlerin katılımıyla ülkenin güneyinde icra edilen askeri tatbikat, ikinci gününde devam etti. Tatbikatta, yer derinliğinden seyir- balistik füze fırlatıldı.

Dün Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı farklı askeri birimlerin katılımıyla ülkenin güneyinde başlatılan “Yüce Peygamber (Saa) 14 ” adlı geniş kapsamlı askeri tatbikat ikinci gününde devam etti.
İcra edilen tatbikatta yerde gömülüp tamamen kamufle edilmiş bir seyir füze, yerin derinliğinden başarıyla ateşlendi. Bu önemli başarının düşman istihbarat servisleri için ciddi zorluklar yaratabileceği belirtiliyor.
Fars Körfezi ve Hürmüz Boğazı’nda gerçekleştirilen tatbikatın ikinci gününde Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri’ne ait insansız hava araçlarının (İHA) temsili düşmanın maket gemisini vurduğu kaydedildi.
Devrim Muhafızlarının düzenlediği askeri tatbikatta (Sukhoi) Su-22 askeri uçağı da kullanıldı. Farur Adası’nda daha önceden belirlenen hedefler savaş uçakları tarafından kanatlı ve akıllı bombalarla vuruldu.
Devrim Muhafızları Kara ve Hava Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği tatbikatta savaş eğitimi de yapıldı.
Söz konusu tatbikatta ayrıca iki karadan karaya  füze ve bir balistik füze fırlatıldı. Füzeler belirlenen hedeflere tam olarak isabet etti.
Tatbikat boyunca askeri birliklerin düşmanlara karşı savunma kapasitesi ve İran yapımı yeni askeri teçhizatlar denetlenecektir./
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.