Yük gemisi yan yattı: 10 mürettebata ulaşılmaya çalışılıyor!

  • 07 Ocak 2015
  • 866 kez görüntülendi.
Yük gemisi yan yattı: 10 mürettebata ulaşılmaya çalışılıyor!

1951 grostonluk ‘Saint Kitts ve Nevis’ bandralı yük gemisi, Samsun’da limana yanaştığı sırada yan yattı. 10 mürettebatı bulunan geminin kurtarılması için ekipler bölgeye sevk edildi. Kurtarma ekipleri, fırtına nedeniyle gemiye yanaşamadı. Havadan destek istendi. Kurtarma çalışmaları sürüyor.

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı Samsun’da fırtına ile birlikte bir geminin yan yatmasına neden oldu. Ukrayna’dan Samsun’a gelen soya yüklü kuru yük gemisi, limana yanaşmak istedi. Yükünü boşaltmak için limana yanaşmaya çalıştığı sırada Karadeniz’in azgın dalgaları yenik düşen 1951 grostonluk ‘Gulf Rıo’ isimli Karayipler’de iki adadan oluşan ‘Saint Kitts ve Nevis’ bandralı gemi, sürüklenerek yan yattı. Kıyıya yaklaşık 50 metre mesafede su alıp yan yatan gemiyi kurtarmak için Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ve deniz polisi ekipleri seferber oldu. Botlarla gemiye yanaşıp içinde bulunan 10 mürettabatı kurtarmak isteyen ekipler azgın dalgalar nedeniyle yanaşamadı. Bu nedenle havadan destek istendi. 90 metre uzunluğunda 12 metre enindeki geminin ve içinde bulunan mürettebatın kurtarılması için çalışmalar yürütülüyor.

Şiddetli dalgalar nedeniyle sahil güvenlik ekiplerince botlarla müdahale edilemeyen gemideki personelin helikopterle kurtarma çalışmaları başlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.