Yukiya Amano İran’ın kendi sorumluluklarını yerine getirdiğini vurguladı

  • 07 Mart 2017
  • 1.016 kez görüntülendi.
Yukiya Amano İran’ın kendi sorumluluklarını yerine getirdiğini vurguladı

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Müdürü, bir kez daha İran’ın KOEP’le ilgili tüm sorumluluklarını yerine getirdiğini bildirdi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın 5 günlük UAEA Yönetim Kurulu oturumu dün Viyana’da Ajans’ın merkezinde çalışmalarında başladı. Amano bir kez daha İran’ın nükleer anlaşma ile yükümlülüklerini yerine getirdiğini vurguladı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Müdürü, Yönetim Kurulu 3 aylık oturumunda yaptığı açıklamada, bir kez daha İran İslam Cumhuriyeti’nin Kapsamlı Ortak Eylem Planı’na uyduğunu belirtti.

UAEA Genel Müdürü Yukia Amano dün Viyana’da Yönetim Kurulu 3 aylık oturumunun açılışında yaptığı konuşmada, Ajans’ın Fordo’da zenginleştirme merkezindeki alt yapı ve fazla santrifüjlerin kaldırılarak, Natanz yakıt zenginleştirme fabrikasına taşındığını teyit ettiğini ifade etti.

Amano, UAEA’nın yapılan anlaşma uyarınca, İran’ın nükleer faaliyetleri konusunda denetimine devam ettiğini sözlerine ekledi.

Oturumda, “2017 yılında nükleer güvenlik”, nükleer teknolojiler”in gözden geçirilmesi ve İran’ın nükleer faaliyetleri üzerindeki denetim gibi konular ele alınıyor.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı son raporunda, İran’ın 3.67 oranında zenginleştirilmiş uranyum miktarının 101.7 kilogram ve belirlenen seviyeden daha düşük miktarda olduğunu duyurdu.

KOEP aleyhinde sert tehditlerde bulunan ve hatta yırtacağını söyleyen ABD başkanının dünya genelinde KOEP’e olan aşırı destek karşısında artık İran’la varılan nükleer anlaşma hakkında her hangi bir açıklama yapmaktan kaçınmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.