Yunanistan’da tansiyon yükseldi

  • 15 Temmuz 2015
  • 723 kez görüntülendi.
Yunanistan’da tansiyon yükseldi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da hükümeti tarafından kabul edilen kurtarma paketine karşı gösteri düzenledi. Polisin müdahale ettiği gösteride gözaltına alınanlar olduğu belirtiliyor.

Yunan hükümetinin Avro Bölgesi liderleriyle yeni bir kurtarma paketi konusunda anlaşmasını protesto eden Antikapitalist Cephe üyeleri, Klafthmonos Meydanı’nda toplanarak parlamento binasının bulunduğu Sintagma Meydanı’na doğru yürüdü.

Yaklaşık 500 gösterici, “Halkın daha çok fakirleştirilmesine hayır”, “Çipras her şeyi mahvetti” ve “Yeni kemer sıkma politikalarına hayır” ifadelerinin yer aldığı pankartlar taşıyarak, Sintagma Meydanı’nda hükümet karşıtı sloganlar attı.

Polis ve göstericiler arasında tansiyon yükseldi. Polis göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Polisin bazı göstericileri gözaltına aldığı belirtildi.

Yunanistan’ın kreditörleriyle yaptığı anlaşma bu akşam Yunanistan parlamentosunda oylanacak. Çeşitli sol gruplar ve sendikaların oylama yapılacağı saatlerde ülke çapında gösteriler düzenlemesi bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.