Yunusi: İran her zaman Ortadoğu ülkelerinin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığının destekçisi olmuştur

  • 18 Mart 2015
  • 882 kez görüntülendi.
Yunusi: İran her zaman Ortadoğu ülkelerinin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığının destekçisi olmuştur

İslami İran cumhurbaşkanının dini azınlıklar ve etnik işler özel yardımcısı  Hüccetülislam Ali Yunusi,  İran İslam cumhuriyetinin Ortadoğu bölgesi ülkeleriyle  tarihi ve kültürel çok fazla ortaklıklara sahip olduğunu söyledi.

Yunusi,  dün İran meclisinde dini azınlıkların  temsilcileriyle görüşmesinde yaptığı açıklamada, İran’ın bölge ülkeleriyle  dini ve etnik çok güçlü ortaklıkları ve bağlarının olduğunu söyleyerek; İran halkı ve devletinin, Suriye ve Irak’ta İzediler gibi diğer etnik ve  dini azınlıklara karşı teröristler tarafından  yapılan zulümden dolayı  üzüntü  duyduğunu bildirdi.

Yunusi, bazı medya kuruluşlarının kendisinin  son zamanlarda yaptığı açıklamaya karşı yanlış saptırıcı değerlendirmelere de temasla; İran milletinin  tarih boyunca  komşu milletlerle etnik ve  kültürel bağlarının  bulunduğunu belirterek, İran İslam cumhuriyetinin de güçlü bir ülke olarak, kendini Ortadoğu bölgesi ve dost ülkelerin  hamisi olarak gördüğünü ve  o ülkelerin  bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün korunmasına vurgu yaptığını söyledi.

Bazı basın yayın kuruluşları son zamanlarda,  İran cumhurbaşkanı  özel yardımcısı Yunusi’ye dayanarak, Irak’ın İran’ın bir parçası olduğunu bildirmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.