Yusuf El-Hazeri: Sivilleri Öldürmek, Suudi Koalisyonunun Adetidir

  • 16 Şubat 2020
  • 428 kez görüntülendi.
Yusuf El-Hazeri: Sivilleri Öldürmek, Suudi Koalisyonunun Adetidir

Yemen Sağlık Bakanlığı sözcüsü Yusuf el-Hazeri, Cumartesi günü yaptığı açıklamada şöyle dedi: “İlk belirlemelere göre, el-Cevf eyaletindeki el-Meslub şehrine Suudi-Amerikan liderliğindeki bir koalisyon saldırısında 30 kişinin öldüğünü ve birçok kişinin yaralandığını gösteriyor.”
Yusuf el-Hazeri, el-Mesire haber ajansına verdiği demeçte; “Koalisyon savaş uçaklarının bölgenin üstündeki yoğun uçuşu, ölenlerin kaldırılmasını ve yaralılara yardım edilmesini engelliyor.” diye belirtti.

Ensarullah Hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam, twitterdan bu duruma tepki göstererek şöyle yazdı: “Her zaman olduğu gibi, Suudi-Amerikan koalisyonu savaş alanında acı verici darbeler aldığında sivilleri hedef alıyor. Bu sabah olduğu gibi onlarca sivil, el-Cevf eyaletindeki el-Meslub şehrinde şehit edildi ve yaralandı.”

Yemen el-İmme partisi lideri yaptığı açıklamada; “Bu cinayete cevap vermek, Yemenli sivillere yönelik işlenecek diğer suçları engelleyecektir.” dedi.

Ensarullah Hareketi, dün gece Yemen’in kuzeyindeki el-Cevf eyaletinin hava sahasında bir Suudi koalisyon savaş uçağının vurulduğunu açıklamıştı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü ise yaptığı açıklamada; “Bir Tornado savaş uçağı, Yemen’deki el-Cevf eyaletine yönelik düşmanca bir operasyon sırasında düşürüldü.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.