Yüzbinlerce Yemenli Dün Düzenledikleri Gösterilerde Suud’a Lanet Okudu

  • 02 Mayıs 2015
  • 710 kez görüntülendi.
Yüzbinlerce Yemenli Dün Düzenledikleri Gösterilerde Suud’a Lanet Okudu

Yemen halkı, Suudi Arabistan’ın ülkelerine saldırmasını kınadı.

Yemen el-Mesire TV kanalının bildirdiğine göre yüzbinlerce Yemenli dün başkent Sana ve diğer kentlerde düzenledikleri gösterilerde attıkları sloganlarda Suudi Arabistan’ın ülkelerine hava, kara ve denizden saldırısını kınarken, Yemen’e zalimce uygulanan yaptırımın kaldırılmasını istediler.

Sana Cuma imamı da Arabistan’ın saldırılarına tepki olarak, Al-i suud ve müttefiklerinin, zorbacı güçlerin elindeki oyuncak olduğunu, halkı katliam etmenin yanı sıra, Yemen alt yapılarını yok ettiğini, ilaç, gıda ve petrol ürünlerinin ülkeye girişini engellediğini söyledi.

Bu arada Arabistan savaş uçakları Sade eyaleti, Ebyen ilinde Hor Mekser ve Taiz ilinde halk güçleri kampını bombalayarak, bölgedeki birçok sivilin ölümü veya yaralanmasına sebep oldular.

Fakat ordu ve halk komiteleri de Mareb ve Aden illerinde önemli ilerlemeler kaydederek, el-Kaide güçlerini öldürmeyi ve teröristlere ait Hor Mekser ve Aden’in güneyindeki üslerini ele geçirmeyi başardılar.

Bu arada dünya sağlık örgütü yaptığı açıklamada, sağlık sorunlarına ilaveten, Yemen’de elektriklerin kesik olması ve yakıt sıkıntısının zor şartlar oluşturduğu, bu konunun tıbbi yardımların ulaştırılmasını zorlaştırdığını duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.