Yüzyılın Anlaşması Şam’da Protesto Edildi

  • 08 Şubat 2020
  • 11.973 kez görüntülendi.
Yüzyılın Anlaşması Şam’da Protesto Edildi

Suriye’de yaşayan Filistinli mülteciler Amerika ve İsrail’in Filistin davasının Siyonist İsrail lehine tasfiye edilmesini amaçlayan “yüzyılın projesini” protesto etme ve kınama amacı olarak geniş çaplı bir eylem düzenlediler.

Filistinli örgütlerin organize ettikleri protesto eylemine sivil toplum faaliyetlerin yanı sıra dini ve kültürel faaliyetler de katılırken Suriye ve Filistin bayrakları dalgalandırıldı.

Katılımcılar “yüzyılın projesi” adı verilen ve ABD başkanı Dunald Trump’un ilan ettiği projenin Filistinlilerin meşru haklarını gasp etmeyi amaçladığını ifade etti. Katılımcılar Filistinlilerin meşru haklarından caymalarının mümkün olmadığını belirtirken, bu haklar uğruna onlarca yıldır verdikleri mücadeleyi sürdürme kararlılığının altını çizdi.

Katılımcılar Suriye ve halkına yönelik yıllardır sürdürülen farklı yönlü savaşın bir amacının Filistinlileri her daim destekleyen Suriye’yi zayıflatma ve Filistin davasının tasfiyesini sağlama olduğuna dikkat çekerken, Filistinlilerin Suriye’ye desteklerine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.