Zahedan Ehlisünnet Dar’ul’Ulum İlmiye Medresesi müdüründen İslam inkılabı rehberine takdir

  • 08 Eylül 2017
  • 1.559 kez görüntülendi.
Zahedan Ehlisünnet Dar’ul’Ulum İlmiye Medresesi müdüründen İslam inkılabı rehberine takdir

İran’ın güneydoğusunda yer alan Zahedan Ehlisünnet Dar’ul’Ulum İlmiye Medresesi müdürü Movlevi Abdulhamid İsmail Zehi, İslam inkılabı rehberinin açık ve hekimane fermanına teşekkür ederek takdir etti.

Mekki camii imamlığı da yapan İsmail Zehi, 2 ağustos 2017 tarihinde İslam inkılabı rehberine hitaben yazdığı mektupta İran’da ehli sünnet müslümanlarının yaşadığı bazı sorunları kaleme almış ve ondan bu konuyla ilgili olarak ilgilenmesini talep etmişti.

İslam inkılabı rehberi de,  bu mektuba cevabi yazısında, devletin bütün birimlerinin anayasaya göre ve dini öğretiler çerçevesinde hiç bir ayrım gözetilmeksizin ve bütün İranlıların eşit olduğunu belirterek, hiç bir ırk, kavim ve mezhebe ayrıcalık yapılmaması emrini vermişti.

Mehr haber ajansına göre, İsmail Zehi, İslam inkılabı rehberinin cevabının ardından ona hitaben teşekkür ve takdir içeren bir mektup daha gönderdi.

Movlevi Abdulhamid İsmail Zehi, mektubunun bir bölümünde, İslam inkılabı rehberinin tarihi ve dahice emrinin,  bölgenin hassas şartları dikkate alındığında son derece önemli olduğu gibi bu mektubun İslam düşmanlarına rahatsız edecek ve İran milletini ise sevindiren ve milli dayanışma ve kalıcı güvenliğe sebep olduğunu yazdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. mümin dedi ki:

    Afgan öğrencilere baktımda ah eskiler diyesim geldi. Yani oranın sünnisi Türkiyede kiler gibi değil. Türkiyede Sünnilik siyasi ideoloji, batı teknesi ve farklı uçlarda geçmişini kaybetmiş kendi kültür, sanat, ahlak yaşamını aile toplum örf hukukunu saygısını yitirmiş durumda. Anadolu insanının yaşamı, doğası yitip gitmiş hızlıca ve nasıl gitmesin ki son seri laptop telefonların ilk alıcı tüketicisi olmuş bir millet ve kendi menfaat prestlerce sömürülen bir ülke. Günümüzde ne Mevlana kaldı ne Yunus Emre ve muhafazakar çevrenin beğenmediği Atatürk bile şimdiki dindar geçinenlerden daha fazla okumuştur Kuran’ı ve plajlarda gezip haklarında toplanan imzaları bir telefonla Ankaradan engelleyen sözde imamları! Bu ülke ne günlere ve kimlere kaldı!

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.