Zalim Bahreyn Rejimi, Gösterileri Sindirmek İçin Halka Saldırıyor

  • 11 Haziran 2015
  • 713 kez görüntülendi.
Zalim Bahreyn Rejimi, Gösterileri Sindirmek İçin Halka Saldırıyor

Bahreyn rejimi, Bahreyn halkının ülkenin değişik bölgelerinde düzenledikleri protesto gösterilerini sindirme siyasetlerini sürdürüyor.

Bahreyn halkı Bahreyn El Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Şeyh Ali Salman’ın tutuklanmasına yönelik ülkenin değişik bölgelerinde itiraz gösterileri düzenledi. Dikta rejim güvenlik güçleri ise barışçıl gösterilere katılan halka saldırarak, göz yaşartıcı gaz kullandı.

Başta Başkent Maname, Sitre ve Tubli olmak üzere, ülkenin birçok bölgesinde düzenlenen protesto gösterilerinde halk, başta Şeyh Salman olmak üzere tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını isterken, dikta rejimin bu siyasetlerini sürdürmesini, açıkça bu ülke halkının haklarını ihlal etmek olarak nitelediler.

Bahreyn Mahkemesi, Bahreyn El Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Şeyh Ali Salman’ın 5. duruşmasında, Salmanın geçici tutukluluk süresini 16 Haziran tarihine kadar uzatıp bir sonraki duruşmada Şeyh Salman’ın tutukluluk süresi hakkında hüküm verilmesine karar verdi.

Bilindiği gibi Bahreyn 2011 yılından beri, ayrımcılıktan uzak, adaletin sağlanması, özgür seçimlerin düzenlenmesi ve haklı taleplerinin gerçekleşmesi amacıyla düzenlenen halk kıyamlarına sahne olmakta.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.