Zarif: 26 Şubat seçimleri halkın seçime katılma hafızasında kalacak

  • 26 Şubat 2016
  • 752 kez görüntülendi.
Zarif: 26 Şubat seçimleri halkın seçime katılma hafızasında kalacak

İran Dışişleri Bakanı, 26 Şubat seçimlerinin İran halkının seçime akıllıca katılması açısında hafızalara kazınacağını söyledi.

Muhammed Cevad Zarif, İslami Şura Meclisi ve Uzmanlar Meclisi seçimlerine katılarak oy kullandığı sırada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Zarif, seçimlerin perspektifiyle ilgili olarak, “Seçimler dini demokrasinin cilvesi olarak İmam Humeyni’den kalan en büyük miras ve İslam Cumhuriyeti’nin temel taşıdır” dedi.

İran halkının şimdiye kadar seçim sahnesinde her türlü baskı ve soruna rağmen devlet ile birlik içerisinde olduğunu ve devleti desteklediklerini gösterdiğini kaydeden Zarif, “Böyle bir seçimler sonucu biz tam gücümüzle nükleer müzakerelere katılarak zalimce uygulanan yaptırımları ortadan kaldırdık” diye konuştu.

İslami Şura Meclisi ve Uzmanlar Meclisi seçimlerinde de halkın yine seçimlere katılacağını kaydeden Zarif, “Halkımız bir kez daha dünya kamuoyuna kendilerinin devletin yanında olduğunu göstererek, bizim uluslararası arenada en büyük kozumuzun oluşmasına neden olacaklar” açıklamasında bulundu.

26 Şubat tarihinin halkın akıllıca seçimlere katılması ve geleceği inşa etmesi açısından bir dönüm noktası olacağını bildiren Zarif, “Halk seçimlere ne kadar daha çok katılırsa dünya bizim gücümüzü daha çok görecek ve böylece bizimle baskı dili yerine saygı dili ile konuşacaktır” diye ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.