Zarif: ABD’nin diğer ülkelerle ticaretimizi sorgulamasına izin vermeyiz

  • 18 Nisan 2019
  • 1.281 kez görüntülendi.
Zarif: ABD’nin diğer ülkelerle ticaretimizi sorgulamasına izin vermeyiz

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ‘Bizim diğer ülkelerle ticaret için sorunumuz yoktur. Ancak ABD’nin de başka ülkelerle ticaretimizi sorgulamasına izin vermeyiz’ dedi.

Türkiyeli  yetkililerle görüşmek üzere Ankara’ya giden İran Dışişleri Bakanı Zarif, yetkililerle görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. ABD’nin İran’a karşı tek yönlü yaptırımlarının BMGK yasalarına aykırı olduğuna işaret eden Zarif, ‘Bize göre, ABD diğer ülkelerin ilişkilerini kontrol altında tutamaz’ diye konuştu.

Türkiye’nin ABD’nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımlar ve Devrim Muhafızları’nı terör örgütleri listesine alması kararına karşı verdiği tepkiden memnuniyet duyduğunu dile getiren Zarif, ‘Türkiye gibi biz de uluslararası yasa ve hukukun tüm alanlarda uygulanması gerektiği görüşünü savunuyoruz’ değerlendirmesinde bulundu.

Suriyeli yetkililerle görüşmeleri hakkında Çavuşoğlu ve Erdoğan’ı bilgilendirdiğini açıklayan Dışişleri Bakanı Zarif, ‘Türk ve Rus dostlarımızla, Suriye’de istikrar ve barışın temini için çabalarımızı sürdüreceğiz. Bu çabalarımız Anayasa Komitesi’nin oluşması ve barış sürecinin desteklenmesi ile devam edecek’ ifadesini kullandı.

İran ve Türkiye’nin yıllık 30 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşması için çabalarını sürdürdüklerini belirten Zarif, Türkiye halkının güvenlik ve barış içinde yaşamasının kendileri için çok önem taşıdığına değinerek, Türkiye ile güvenlik açısından iyi işbirliği içinde olduklarının altını çizdi.

Mart ayında da Türkiye’yi ziyaret eden Dışişleri Bakanı Zarif’in bir aydan daha kısa bir zamanda yeniden Türkiye’yi ziyaret etmesi dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.