Zarif: ABD’nin yasa ihlalleri Bercam’la sınırlı kalmaz

  • 03 Eylül 2019
  • 725 kez görüntülendi.
Zarif: ABD’nin yasa ihlalleri Bercam’la sınırlı kalmaz

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Russia Today kanalına verdiği mülakatta, Avrupalı yetkililerin Amerika’nın yasaları çiğneme iştahı Bercam nükleer anlaşması ile sınırlı kalmayacağını bilmeleri gerektiğini belirtti.

Rusya yetkilileri ile görüşmek üzere Moskova’yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Russia Today kanalına verdiği mülakatta Avrupalı tarafların Bercam nükleer anlaşmasına bağlı kaldıklarını belirterek şöyle dedi: Avrupalı yetkililer Amerika’nın nerede ve ne zaman çıkarları varsa, yasaları çiğneme iştahı Bercam nükleer anlaşması ile sınırlı kalmayacağını bilmeleri gerekir.

Dışişleri Bakanı Zarif, Amerika yönetimi orta menzilli nükleer silahlar anlaşması ve Paris iklim anlaşması gibi uluslararası anlaşmalardaki yükümlülüklerini hiçe saydığını, ancak bu uygulamalar sonunda Amerikalıların da lehine olmayacağını vurguladı.

Zarif şöyle ekledi:

Eğer bir ülke yasaları ihlal etmeyi adet edinirse, o zaman artık kanun hakimiyetine şahit olamayız ve uluslararası camia da kaosa sürüklenir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.