Zarif, Afganistan cumhurbaşkanı ile görüştü

  • 09 Haziran 2017
  • 1.134 kez görüntülendi.
Zarif, Afganistan cumhurbaşkanı ile görüştü

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı dün akşam Kazakistan’ın başkenti Astana’da, Afganistan cumhurbaşkanı Eşref Gani ile bir araya geldi.

İRNA’nın bildirdiğine göre, İran üyeliğinin görüşüleceği tahmin edilen Şanghay İşbirliği Teşkilatı oturumuna katılmak üzere kazakistan’ın başkenti Astana’da olan dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, EXPO 2017 uluslararası fuarın açılışına da katılacaktır.
Zarif, Afganistan cumhurbaşkanı ile görüşmede Eşref Gani, Tahran’da Çarşamba günü yaşanan terör saldırıları nedeni ile İslam inkılabı rehberi, İran halkı ve hükümeti ile acılarını paylaştı.
Teröristlerin İran halkı için çok önemli iki merkeze saldırdığına işaret eden Gani, dünya ülkelerinin terör ile mücadele için işbirliği yapmaları gerektiğini söyledi.
Yapılan görüşmede ayrıca bölge ülkeleri arasında son gerginlik gibi bölgesel önemli konular ele alınırken, ülkeler arasındaki sorunların diyalog ile çözümlenmesine vurgu yapıldı.
İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif ayrıca dün Kazakistan dışişleri bakanı Kayrat Abdurrahanov ile Astana’da bir araya gelerek, ikili ve bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulundu.
Çarşamba sabah IŞİD’in üstlendiği Tahran’da islami şura meclisi ve İmam Humeyni –ra- türbesinde gerçekleşen çifte terör saldırısında 17 vatandaş şehit olurken onlarcası da yaralandı.
Son yıllarda IŞİD terör örgütü Amerika, batılı ve Arabistan başta olmak üzere Arap müttefiklerinin mali ve askeri destekleri ile özellikle Irak ve Suriye’de olduğu gibi bölgede bir çok cinayet işledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.