Zarif: Afganistan’daki münakaşanın askeri çözümü yok

  • 01 Aralık 2017
  • 966 kez görüntülendi.
Zarif: Afganistan’daki münakaşanın askeri çözümü yok

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Afganistan’daki münakaşanın askeri çözümü olmadığını ve bu bağlamda kapsamlı bir stratejiye ihtiyaç olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Afganistan’daki krizin çözümüne ilişkin Asya’nın Kalbi Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Afganistan’daki krizin çözümü konusunda kapsamlı stratejinin olmayışının bu ülkede sürdürülebilir barışa ulaşma sorunlarından olduğunu kaydetti.

Zarif, son yıllarda Afganistan’ın muhtelif alanlarda iyi kazanımlara imza attığını ancak yabancıların saldırısı ve IŞİD tehdidine maruz kaldığını ifade etti.

Dışişleri Bakanı, IŞİD’i bölge ve Afganistan’ın güvenliği ve sebatı için ciddi bir tehdit olarak niteleyip, bu ortak tehdidi önlemek için tüm bölge ülkelerinin ortak çabasının şart olduğunu belirtti.

Zarif, Afganistan’da barışın tesisi için çabaların sürmesine vurgu yaparak, İran’ın uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele konusunda Afganistan ile işbirliği yaptığını kaydetti.

Dışişleri Bakanı ayrıca, Afganistan’da uyuşturucu sorununa son vermek için bu ülkenin ekonomik yapısının güçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, İran’ın Afganistan’ın yanında olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.