Zarif: Afrika’yla İlişkiler, İran’ın Stratejik Siyasetleridir…

  • 03 Şubat 2015
  • 852 kez görüntülendi.
Zarif: Afrika’yla İlişkiler, İran’ın Stratejik Siyasetleridir…

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Afrika ülkeleri ile ilişkilerin komşularla ilişkilerde olduğu gibi İran İslam Cumhuriyetinin stratejik siyasetlerinin bir parçası olduğunu bildirdi.İRNA’nın verdiği habere göre dün Kampala’da Uganda mukimli İranlılarla görüşen İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran’ın Afrika’daki varlığının İslam İnkılabının ülkülerinden olduğunu hatırlatarak, Afrika ülkeleri ile ilişkiler İran’ın milli çıkarları çerçevesinde olduğunu ve milli kalkınma, sürekli ve kalıcı ilişki için gerekli ortamı oluşturduğunu söyledi.

Afrika’nın İran için öneminin Fars Körfezinin taşıdığı önem düzeyinde olduğunu ve bunun İran’ın stratejik görüş açısı olduğunu belirten Zarif, İran’ın Afrika kıtasındaki varlığının kültürel, ekonomik, bilimsel ve sağlık gibi tüm alanlarda da olması gerektiğini belirtti.

Zarif ayrıca İranlı tüccarlardan Afrika kıtasına büyük önem vermelerini ve kendi etkinliklerini daha da artırmalarını istedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.