Zarif: Amerika iç mahkemelerinin kararları, uluslararası hukuk ve nizamı tehdit ediyor

  • 29 Nisan 2016
  • 792 kez görüntülendi.
Zarif: Amerika iç mahkemelerinin kararları, uluslararası hukuk ve nizamı tehdit ediyor

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı BM genel sekreterine yazdığı mektupta, Amerika iç mahkemelerinin İran halkının mal varlığına karşı kararlarının, uluslararası hukuka karşı tehdit olduğunu belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif dün BM genel sekreteri Ban Ki Moon’a yazdığı mektupta, Amerika’nın İran’a karşı düşmanca siyasetleri nedeni ile geç kalan tazminatını ödemek zorunda olduğunu belirtti.

Mektupta, Amerika’nın son yıllarda, özel şikayetçileri kışkırtma ve onlara izin vererek, diğer hükümetler bu cümleden İran islam cumhuriyetine karşı iç mahkemelerde dava açılmasına müsaade ederek, uluslararası hukuk ve düzeni sürekli tehlikeye attığını belirtti.

Zarif Amerika yürütme erkinin İran mal varlığını yasadışı bir şekilde dondurduğunu; yasama erkinin de bu mal varlığa el konulması için yasalar onayladığını ve sonuçta da yargı erkinin temelsiz ve gerçeklere aykırı kararlarla bu mal varlığını müsadere etmek için hükümler verdiğini ifade etti.

Dış işleri bakanı mektubunda İran islam cumhuriyetinin, yargı kararı altında gerçekleşen bu utanç verici hırsızlıktan Amerika hükümetini sorumlu bildiğini açıkça belirterek, İran’ın çalınan mal varlığını iade etmek ve Amerika hükümeti tarafından dondurulduğu tarihten itibaren faizini geri almak için tüm yasal yolları kullanmayı bildiğini ve bu bağlamda kararlı olduğunu da belirtti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.