Zarif Amerikalı protestocuların bastırılmasını kınadı

  • 31 Mayıs 2020
  • 1.067 kez görüntülendi.
Zarif Amerikalı protestocuların bastırılmasını kınadı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Amerika terör devletinin bu ülkede yaşayan insanların çaresizliğini inkar eden ve protestocuları bastıran ve hapse atan her zamanki etkisiz taktiklerini kınadı.

Pazar günü Amerika’da son gösterilerin hakkında bir açıklama yayımlayan Dışişleri Bakanı Zarif şöyle dedi:

Amerika devleti Asya, Afrika ve latin Amerika’da girdiği maceracılıkları, ağır maliyeti olan nükleer silahlarını geliştirme bencilliği ve sayısı diktatöre destek vermekle vatandaşlarının kaynaklarını heba ediyor ve ABD halkının acılarını arttırıyor.

Zarif, Amerika’da itirazların devam etmesine şaşırmamak gerektiğini belirterek, Amerikan halkı liderlerinden onları ülkenin servetine ortak etmelerini ve haklı ihtiyaçlarını karşılamalarını istediğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Zarif açıklamasının devamında Amerikan halkı ırkçılık, fesat, adaletsizlik ve liderlerinin kifayetsizliğinden usandığını, uluslararası toplum onların sesini duyduğunu belirtti.

Amerika’da geçen Pazartesi günü beyaz bir polisin siyahi vatandaş George Floyd’u Minneapolis kentinde öldürdü. Bu gelişmenin ardından Amerika’nın birçok kentinde beyaz ırkçı polisin cinayeti protesto ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.