Zarif: Amerika’nın Güvenlik Konseyi kararındaki ortaklığı bitmiştir

  • 15 Mayıs 2020
  • 1.070 kez görüntülendi.
Zarif: Amerika’nın Güvenlik Konseyi kararındaki ortaklığı bitmiştir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammad Cevad Zarif, Amerikalı yetkililerin İran’a karşı BM yaptırım süresini uzatmak için hasmane çalışmalarına tepki olarak dün yaptığı açıklamada, Amerika’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararındaki ortaklığının sona erdiğini söyledi.

Zarif konu ile ilgili attığı tweette “BM Güvenlik Konseyi kararında ortak olduğu iddiasında olanlar, daha önce kendi ortaklıklarını sona erdirmişlerdi.” dedi.

Zarif Twitter hesabından alaycı şekilde attığı mesajında, “ Korona konusunu dezenfektan enjekte ederek silmek ve temizlemek isteyenler, BM Güvenlik Konseyi kararına ortak olduklarını iddia ediyorlar.” dedi.

Zarif, Amerikalıların BM Güvenlik Konseyi kararına ortak oldukları iddia ettiklerini fakat uzun zaman önce kendi ortaklıklarına son verdiklerini söyledi.

Dışişleri bakanı ayrıca dün muhabirlere Amerika’nın Bercam nükleer anlaşması ve 2231 sayılı karar ile ilgili iddiaları hakkında yaptığı açıklamada, “Amerikalı yetkililer tarafından aptalca iddiaların yeni bir şey olmadığını” söyledi.

BM’nin 2231 sayılı kararın bir bölümü olarak İran’a karşı silah yaptırım kararının sonuna yaklaşılırken Amerikalılar yaptırımın uzatılması için yoğun çalışmalar yürütüyorlar.

2 yıl önce Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararı hiçe sayarak resmen Bercam nükleer anlaşmadan geri çekilen Amerika, şimdi söz konusu anlaşmanın bir üyesi olarak bu çerçevede tetik mekanizmasını devreye sokabileceğini iddia ediyor.

İran’a silah yaptırımı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 2231 sayılı kararı uyarınca 18 Ekim 2020 tarihinde sona eriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.