Zarif: Batı Asya’da sadece Siyonist rejim nükleer silaha sahiptir

  • 25 Eylül 2019
  • 675 kez görüntülendi.
Zarif: Batı Asya’da sadece Siyonist rejim nükleer silaha sahiptir

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Batı Asya bölgesinde sadece işgal rejimi İsrail’in nükleer silah sahibi olduğunu belirtti.

Bakan Zarif dün attığı bir twitte ABD’nin Siyonist rejimin barışçıl nükleer programını desteklemesine ve Foriegn Policy dergisinin ABD’nin eski başkanı Jimmy Carter’in Siyonist rejimin nükleer denemesini gizli tutmaya çalıştığına ilişkin makalesine işaretle şöyle yazdı: “Hatırlatıyorum, bölgede sadece İsrail, nükleer silah sahibidir ve 40 yıl önce bugünkü gibi ABD’nin politikalarına çifte standartlara hakimdi.”

Foreign Policy (FP), İsrail’in nükleer anlaşmaları ihlalini 40 yıl sonra gözler önüne serdi. Buna göre ABD uydusu 22 Eylül 1979’da nükleer silah denemesi yapıldığını saptadı ve failin İsrail olduğu belirlendi. Ancak bunun Mısır-İsrail barış anlaşması ve ABD-Rusya silah kontrolü anlaşmasını olumsuz etkileyeceğini düşünen Carter yönetimi örtbas yoluna gitti.

NPT üyesi olmayan işgal rejimi İsrail’in yaklaşık 300 nükleer başlığa sahip olduğu, bu başlıklarla dünyayı yıkabileceği ifade ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.