Zarif: Bercam’ın iktisadi vaatleri gerçekleşmezse, herkes zararlı çıkar

  • 13 Kasım 2019
  • 1.422 kez görüntülendi.
Zarif: Bercam’ın iktisadi vaatleri gerçekleşmezse, herkes zararlı çıkar

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Batılı devletlerin Bercam nükleer anlaşmasında sözünü tutmadığına işaret ederek, Bercam’ın iktisadi vaatleri gerçekleşmezse, herkes zararlı çıkar, dedi.

Kazakistan’ın Nur Sultan kentinde Kulüp Astana’nın nükleer silahsızlanma ve nükleer silahların yayılmasını önleme panelinde konuşan Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran İslam Cumhuriyeti’nin Bercam nükleer anlaşması çerçevesinde yükümlülüklerini adım adım askıya almasını savunarak şöyle dedi:

Eğer Bercam’da iktisadi durumun normale dönmesi için verilen sözler yerine getirilirse, Tahran yönetimi de iyi niyetini göstermeye ve anlaşmayı yeniden tam olarak uygulamaya hazırdır. Ancak eğer İran ekonomisini normale döndürme sözü tutulmazsa, Tahran yönetimi yükümlülüklerini askıya almaya devam edecektir.

Dışişleri Bakanı Zarif bir kez daha İran nükleer silah üretme peşinde olmadığını hatırlatarak, ancak İran haklarının çiğnenmesine de asla göz yummayacağını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Kulüp Astana zirvesine katılmak ve Kazak yetkilerle görüşmek üzere Pazartesi günü Kazakistan’a gitti. Zarif Kazakistan’da Cumhurbaşkanı Kasım Jomart Tokayev, Dışişleri Bakanı Muhtar Teluberdi ve eski Cumhurbaşkanı Nur Sultan Nazarbayev’le görüştü.

Dışişleri Bakanı Zarif ayrıca Nur Sultan kentinde Avrasya üniversitesini ve müzesini ziyaret etti. Zarif’in ziyareti sırasında Avrasya üniversitesinin fahri doktora ünvanı kendisine verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.