Zarif: Bosna Hersek’le ilişkileri geliştirmede hiç bir sınırlandırmamız söz konusu değil

  • 03 Mart 2018
  • 1.101 kez görüntülendi.
Zarif: Bosna Hersek’le ilişkileri geliştirmede hiç bir sınırlandırmamız söz konusu değil

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Bosna Hersek’le her alanda ilişkilerin geliştirilmesi konusunda hiç bir sınırlamanın olmadığını söyledi.

İran dışişleri bakanı Zarif, Bosna Hersek parlamento başkanı Ognjen Tadic ile  görüşmesinde, İran’ın Bosna Hersek ile dostluk ve istikrarın sürdürülmesinden yana olduğunu belirterek, İran’ın Bosna Hersek’te bütün etniklerle işbirliğinden yana olduğunu söyledi.

Zarif,  İran ve Bosna Hersek halkları arasında kültürel ilişkilere ve parlamento ilişkilerinin geliştirilmesine ve de özellikle turizm başta olmak üzere iktisadi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine ve de iki ülke arasında vize kolaylığına temas ederken, Bosna Hersek parlamento başkanı Tadic ise, ikili ilişkilerin her alanda geliştirilmesine destek verdiklerini  belirterek, 2016  yılında İran’a yaptığı ziyaretle ilgili olarak güzel hatıralarının olduğunu ve ziyaretinin verimli geçtiğini söyledi.

Zarif ve Tadic ayrıca bölgesel ve uluslararası meseleler ile terörizm ve radikalizmle mücadele konusunda işbirliğini de görüştüler.

İslami İran dışişleri bakanı Saray Bosna’da daha önce de Bosna Hersek Alimler Birliği başkanı Hüseyin Kavazoviç ile görüşmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.