Zarif: Dünya toplumu nükleer anlaşmayı kurtarmak için somut adımlar atmalı

  • 18 Mayıs 2019
  • 1.125 kez görüntülendi.
Zarif: Dünya toplumu nükleer anlaşmayı kurtarmak için somut adımlar atmalı

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, bir kaç Asya ülkesine yaptığı ziyaretin sona ermesinin ardından twitterdan yaptığı açıklamada, ”Uluslararası toplum, nükleer anlaşmayı kurtarmak için somut iktisadi adımlar atmalıdır’ dedi.

Fars haber ajansına göre, Zarif, Türkmenistan, Hindistan, Japonya ve Çin ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, ”başta Japonya başbakanı olmak üzere Çin dışişleri bakanı ve  diğer sözkonusu ülkelerin yetkilileriyle faydalı ve olumlu sonuçları olan görüşmeler yaptığını” bildirdi.

Zarif, uluslararası toplumun, İran’la imzalanan nükleer anlaşmayı kurtarmak için  somut iktisadi girişimleri içeren adımlar atması gerektiğini bildirdi.

İran dışişleri bakanı,  geçen pazar günü bir kaç ülkeyi kapsayan ziyaret turuna  Türkmenistan’dan başlamıştı.

Bilindiği gibi Amerika’nın geçen yıl 8 mayıs tarihinde  nükleer anlaşmadan çıktığını bildirmesi ve İran’a yönelik yeni yaptırımları yürürlüğe gireceğini bildirdiği yılın 1. yıldönümünde İran İslam Cumhuriyeti de,  nükleer anlaşma çerçevesinde bazı taahhütlerini askıya aldığını bildirmiş ve karşı tarafa nükleer anlaşmanın yürürlüğü konusunda 2 aylık süre vermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.