Zarif: Dünyanın diyalog ve merhametli liderlere ihtiyacı var

  • 11 Şubat 2017
  • 1.135 kez görüntülendi.
Zarif: Dünyanın diyalog ve merhametli liderlere ihtiyacı var

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, twitter hesabından yaptığı açıklamada, dünyanın ülkeler arasında duvar örme fikrinden uzak merhametli ve diyalog ehli liderlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, İran dışişleri bakanı, mesajında, dünya katolikleri lideri Papa’nın Amerikan yönetiminin bazı İslam ülkeleri vatandaşlarının Amerika’ya girişlerini yasaklayan ve ayrıca Myanmar’da müslümanların öldürülmesine yönelik gösterdiği tepkinin takdire şayan olduğunu bildirdi.

Dünya katolikleri lideri, Myanmar güvenlik güçlerinin Myanmarlı müslümalara yönelik kötü tutumlarını eleştirirken, Myanmarlı müslümanları, iyi ve barış yanlısı insanlar olarak niteledi ve onların bir kaç yıldır dinlerinden ötürü işkence ve kötü muameleye tabii tutulduklarını bildirdi.

Myanmar ordusunun 4 ay önce bu ülkenin sınırlarında başlattığı operasyonlar sonucu en az 70 bin Myanmarlı müslüman evini barkını bırakmak zorunda kalarak Bangladeş’e kaçarak canlarını kurtarmışlardır.

İran dışişleri bakanı Zarif, twitterden ayrı bir yazısında da, İran halkının İslam inkılabının zafer yıldönümü merasimlerine görkemli ve coşkulu bir şekilde katılarak Amerikan hükümetinin tehditleri ve hakaretlerine karşı durduğunu gösterdiğini ayrıca Amerikan halkının, müslümanların Amerika’ya girişinin yasaklanmasına karşı muhalefet göstermelerinden dolayı da onları takdir etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.